28 Nisan 2014 Pazartesi

Yavru Kılınç'ın Beşiği


Oğlumun gemici beşiği de mi gelmiş? Teyzesi ona dönence de mi almış? Ne kadar da güzel olmuş, aman da aman...
Birkaç hafta önce Maskodaki neredeyse tüm çocuk mobilyacılarını gezmiştik. İstanbul Avrupa yakasındaysanız eğer, en çok seçeneği bulabileceğiniz en iyi yer burası. O beşik şöyle yükseliyor bu beşik böyle büyüyor, öteki çocuk odasına dönüşüyor diğeri sallanmıyor derken kendimizi çocuk odası bakarken bulduk:) Hatta bi ara salona koltuk takımı bile almaya niyetlenmiştim ama neyse ki Anne Kılınç mantıklı davranıp beşiklere odaklanmamızı sağladı. Katalogları toplayıp geldik eve, epey de yorulmuşuz. Neyse, kataloglara ve çektiğimiz fotoğraflara baktık, malzeme özelliklerini, yatağın özelliklerini, beşik almış arkadaşların deneyimlerini, bebeğin bu yatağı ne kadar kullanacağını yani tüm detayları mühendislik yöntemleriyle hesapladık ve birinde karar kıldık sonunda. Baby shower sonrası oğlumun anneannesi ile birlikte almaya gittik. Bi de baktık beşiklerin en güzelini anneannesiyle dedesi almış bile oğlumuza. Meğer bu yüzden  "Durun acele etmeyin bakalım, biz de bi görelim seçtiğiniz beşiği" deyip duruyorlarmış.

Birkaç hafta sonra beşik geldi ve annesi tüm kıyafetleri gibi nevresimlerini de en organik temizleyicilerle yıkadı. Beşiğin kurulumunda eksikleri gidermek için çözümler üretti ve hatta Çilso teyzesinin aldığı dönenceyi bile kendi elleriyle kurdu. Çalıştırdık, ışıkları tavana yansırken çalan iyi geceler şarkısıyla birbirimize bakıp gülümsedik. "Burada oğlumuz uyuyacak bizim yaa" dedik ve bir süre beşiği seyrettik. Yine içimiz kıpır kıpır. Artık Pamir'imizin yatağı da hazır. (Ha sahi daha önce söyleyemedim, Pıtır'ın ismini belirledik, adı Pamir olacak. aylardır okuyup bitiremediğimiz isimler ve anlamları kitabını bitirdik ama fikrimiz değişmedi. Henüz oğlumuzun haberini bile almadan önce belirlediğimiz bu ismin üzerine daha çok içimize sinen bir isim bulamadık. )
Bugün Ada da denedi Pamir'in yatağını. Kendi yatağında Pamir'i ya

tırıp yatırmayacağı ile ilgili herhangi bir söz vermek istemedi yalnız. Bu konu açılınca kitabını alıp odayı terk etti küçük hanım. :)


- Beşik hazır
- Kıyafetler hazır
- Doğum için hastane çantasını hazırladık bugün
- Biberon, emzik, bebek bezi tedarik edildi.
- Bebek şekerleri hazır (bir sonraki yazım bunun hakkında)
- Oyuncaklar da tamam, (geçtiğimiz haftasonu birkaç da oyuncak alalım dedik de :))
Hatta ve hatta oğlum şimdiden bizim çekmeceleri bile işgal etmeye başlamış. Demek ki hazırlıklar tamam. Öyleyse istediğin zaman gelebilirsin canım oğlum. Seni bekliyoruz...

Geçenlerde kuzen güzel bir yazı yazmış Anne Kılınç'a bununla ilgili, ikimizi de çok duygulandırdı. Kendisinin de paylaşmamda bir sakınca göreceğini zannetmiyorum o yüzden aynen aktarıyorum yazıyı sizlere:

"Canım Kuzenim. Dünya sizin mucizenizi bekliyor. Ve bu mucizeler daim olsun. Ve dünya daha yaşanılası olsun böylece. Onun elleri için yaşayan iki kişi var şuan dünyada. Ve sağlıklı güzel bir ömrü olsun birlik içinde. Gözlerine baktığınızda hayatı sevin ve Rabbinize şükredin her zaman. Şükür sebebiniz olsun ve sizi mutlu kılsın. Dini kendinedir, insanlığa örnek bir insanlığı olsun. Hadi seni bekliyoruz Pamircik çok bekletme :)"
...

0 yorum:

Yorum Gönder