5 Ağustos 2014 Salı

İlk Ramazan Bayramı

              Minik Kılınç hayatındaki ilk bayramı gördü bu ay. Ramazan bayramı; oğlumun daha hoşuna gideceği deyişle Şeker Bayramı. Henüz şekerin tadın bilmiyor ama yakın zamanda öğrenecek ve bundan sonraki bayramlarda yeterli stoğu yapacaktır. Bu bayram minik oğlum Balıkesirdeki  bayramlaşma merasimine katıldı ve tüm büyüklerine kendisini öptürdü. Aslında el öpmesi gereken kişinin kendisi olduğunu henüz bilmiyor. İlle de öpücük isteyen olursa salyasını bulaştırıyor sadece. Ama çok iyi bir gözlemci. Bir sonraki bayrama olmasa bile önümüzdeki seneye adetleri yerine getirecek düzeyde olacaktır. Bayramlık kıyafetlerimizi giyerek hızlı bir ziyaret turu yaptık. Ayrıca bir aile fotoğrafı çektirerek uzaktaki sevdiklerimize gönderdik ve onların da bayramlarını kutladık. Toplam 2 hane ziyaretiyle tüm büyüklerimizi gördük ve saat 12yi bulmadan Altınoluk'a doğru yola koyulduk. Balıkesir bu bayram çok sıcak, bir an önce havadar bir yere gitmemiz gerek çünkü. Altınoluk'a geldiğimizde artık tatil moduna girdik. 2 haftalık bir tatil bizi bekliyor. (Bu arada yazıyı yazdığım şu anlarda haftanın birini bitirmiş bulunuyoruz.)



      Oğluma bugünlerde herkes "Paşa" diye hitab ediyor. Ben de adını yanlış öğrenmesin diye adını Pamir koyduğumuzu, diğerinin lakabı olduğunu iyice anlattım. "Aguuw" yanıtını vererek durumu zaten bildiğini ve açıklamaya gerek olmadığını ifade etti oğlum. Gezmeyi dolaşmayı ve bakınmayı pek seviyoruz. Artık gördüğümüz nesnelere dokunma ihtiyacı da duyuyoruz. Dün Anne Kılınç'ın kucağındayken koltuğun desenini izleyen oğlumu koltuğa doğru uzanmaya çalışmış. Anne Kılınç da geriye yaslanınca avcunu açıp koltuğa dokunmuş ve gördüğünü hissetmiş bebeğim. ( Not: bebek büyütmeyenler 'ne var ki bunda' demesinler, bebek için çok önemli bir adım bu.) Her gün bizim için yeni bir heyecan Pamirle. Artık bizimle ağlamak dışında da diyalog kuruyor. Birimizin elinde Pamir varsa mutlaka birilerinin de elinde ya fotoğraf makinesi ya da fotoğraf çekme konumuna alınmış bir telefon bulunuyor. Dedesi telefondaki en yeni fotoğrafları ziyaretçilere gözlerinde ışıltıya gösteriyor. Dün Cunda adsına gittik mesela. 

   Sıcak yüzünden beşiğinde durmak istemeyen Pamir'i kucağımıza aldık. Ama bu sefer de doğrudan gelen güneş daha çok rahatsız etti. Teyzesinin şapkası ile rahat etti oğlum. Ancak bu fotoğrafı sizlerle henüz paylaşamayacağım. Şimdilik hoşçakalın...

0 yorum:

Yorum Gönder