Hoşgeldiniz

Umarım blogun yeni yapısını beğenirsiniz

Hoşgeldiniz

Blogumuz artık daha sık güncellenecek ve daha fazla içerik eklenecektir.

Hoşgeldiniz

Yakında yeni içerikler burada

Hoşgeldiniz

Umarız siz de blogumuza katkı sağlarsınız.

25 Nisan 2015 Cumartesi

Pasaport için bebek fotoğrafı nasıl çekilir:





İşte karşınızda bordo renkli hususi bir pasaport. Peki bilin bakalım bu pasaport kime ait?


Tanıştırayım; işte pasaport ve sahibi birlikte karşınızda. Anne Kılınç ve Baba Kılınç gezmelere gider de minik  Kılınç geri kalır mı hiç? Eeeee kalmaz tabii. Pamirikko gitmiş emniyete, vermiş  gerekli evrakları, almış pasaportunu gelmiş. Oğlum yolculuk nereye dedim, "babababa geee geee geee" dedi. Gidelim yazıcam ben size nereye gittiğimizi.

Peki Pamir bununla ne yapıyor? Tabii ki dişlerini kaşıyor. Devlet Pamir'e yeni diş kaşıyıcı göndermiş, oğlum bunu kullanmasın mı? Seyahatte lazım olunca verir görevli memura. Şimdilik bi kenarda boş boş beklemesin :)


Üstelik töpiş gitmiş vize de almış. Dikkatinizi çekerim, Fransız konsolosluğu kendisine 90 gün kalma izni vermiş. Aslında oturma izni verecekmiş ama sonra demiş bütün fransız kızları bu yakışıklıya aşık olur şimdi ortalığı birbirine katar. Bi gitsin gelsin bakalım sonra veririz.:)





Biometrik fotoğraf + Yerinde duramayan Pamir = Nasıl olacak bakalım bu iş?  

Peki şimdi gelelim fotoğraf konusuna. Yerinde durmayan 10 aylık bi bebeğin biometrik fotoğrafını nasıl çekeriz?

           Önce emniyetin yakınlarındaki bir fotoğrafçıya gittim ve dedim ki bu pasaport fotoğrafını nasıl çekebiliriz? Dedi bebeği getirin burada bi şekilde çekeriz. Ee yerinde durmuyo dedim, başka yolu yok dedi. Sonra kendi kendime "yahu biz de fotoğrafçı sayılırız icabında" dedim. Bu işi evde halledip fotoğrafçıya çekilmiş foto verelim. Biyometriğe çevirir heralde.

           Peki önce nasıl bir fotoğraf lazım ona bakalım:
- Beyaz zemin
- Gülmeyen ciddi bir çekim
- Uygun fotoğraf ölçüleri

           Bu beyaz zemini oluşturmak için önce bir örtü denedim. Baktım bazı aileler fotoğrafçıda beyz T-shirt giyip bebeği kucağında  tutarak çekimler yapmış, veya yere beyaz örtü serip yatar pozisyonda çekmiş. Önce bu şekilde çekimler denedim.




       

        Sonra baktım biraz buruşukluklar çıkıyor dedim başka bir şey bak bakalım. Aradım aradım ve baby shower partisinden kalan afişlerin arkasının beyaz olduğu aklıma geldi. Onu koltuğa dayadım ve Pamir'i önüne oturttum. Durmadığı için eline birkaç dikkatini çekecek oyuncak da verdik tabi. Anne Kılınç Pamir'i oyalarken ben art arda birkaç fotoğraf çektim. Aslında flaşlı çekim yapmayı sevmiyorum ama evdeki abajurlar aydınlatma için pek yeterli gelmedi. Derken birkaç da flaşlı fotoğraf çektim. Flaşın patlamasına elindeki oyuncaktan kafasını kaldıran Pamir şaşkın şaşkın objektife bakıyordu. Tam istediğim kareler çıktı ortaya  bu flaş sayesinde. Baktım bunlardan biri mutlaka işimizi görecektir dedim.









 Sonra çekilen fotoğrafları, geçenlerde stüdyo fotoğraflarımızı da hazırlayan Serhat Bey'e ilettim. Kendisi gerekli düzeltmeleri yaptı:Ve işte pasaport ve vize fotoğraflarımız hazırrrrrr...



Şimdilik hoşçakalın...
Baba Kılınç