Hoşgeldiniz

Umarım blogun yeni yapısını beğenirsiniz

Hoşgeldiniz

Blogumuz artık daha sık güncellenecek ve daha fazla içerik eklenecektir.

Hoşgeldiniz

Yakında yeni içerikler burada

Hoşgeldiniz

Umarız siz de blogumuza katkı sağlarsınız.

23 Ocak 2015 Cuma

8 Aylık Pamir'in Hobileri

      8 kocaman ay geçmiş 5 Mayıs 2014ün üstünden. Minik Pamir her geçen gün büyüyor, göbişi var, bacakları kalınlaşmış, bacaklarında minik tüyler bile var :) Bu küçük yaramaz bakalım neler yapıyor;
(Not: Bu yazıyı Pamir tam 8 aylıkken yani 5 Ocakta hazırlamıştım. Ancak yayınlama süresi biraz gecikti. Kusura bakmayın...)

- Pamir'in en büyük hobisiyle başlayalım konuya,

             "Kucakta gezdirilmek";
           Evet minik böcüğümün en sevdiği şey birilerinin onu kucağında gezdirmesi. Bazen benim kucağımdayken annesine, annesine geçince tekrar bana uzanarak oyun yapıyor, tanıdık misafir geldimi de bizi bırakıp ona uzanıyor. Hatta tanımadık olanlara bile uzanıyor bazen. Yerde kendi kendine oynarken birimizi görsün onu alalım diye çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemleri bi inceleyelim bakalım.









Fotoğrafta ne kadar da küçük değil mi minik oğlum? Bunun üzerinden herhalde 5 ay geçti ama en sevdiği yerlerden biri hala burası.  

Yöntem A- Sizi Görünce Yerinde Çırpınma ve Ses Çıkarma Hareketi
            Pamir için biraz eski bir yöntem olsa da çok işe yarayan bir yöntemdir. Ama anne ve baba Kılınç artık bu yöntemle pek kandırılamadığından daha yeni yöntemler geliştirdi minik Kılınç. Ayrıca artık bu kadar hareket kabiliyeti kazanmışken yerinde çırpınmak onun da işine gelmiyor. Ama ellerini ve ayaklarını yere durmadan sertçe vurdurma ve minik Pamir sesleri çıkarma, karşı konulmaz çağrı hareketleridir bizim evde.




Yöntem B - Emekleyerek Yaklaşma + Ayakların Dibinde Şirin bir Gülümseme: 
        Zaman hızlı geçiyor dedim ya, 2 hafta kadar önce 3 adım emekleyerek ilk emekleme hareketini yapan oğlum geçen sürede bu becerisini oldukça geliştirdi. Zaten konumunu yuvarlanarak istediği gibi değiştiren "pire ferhat", emekleme becerisini de kazanınca yerinde durmuyor artık. Giydirme 10 dakikadan 30 dakikaya, popo yıkama 1 dakikadan 3 dakikaya çıkmış durumda. Bez bağlamak için Pamir'i yakaladıktan sonra 5 saniyeniz var. Yoksa tekrar kovalamaca başlıyor...

Yöntem C - Paçalardan Tutunarak Tırmanma ve Hedefine İyice Yaklaşma Yöntemi
Emekleme tamam ama yine de yerden yukarı bakıldığında epey mesafe var gibi. Eeee bu durumda daha çok nasıl yaklaşabileceğini keşfetti oğlum. Paçanızdan, koltuk kenarından veya yakınlardaki herhangi bir yükseltiden destek alarak üzerinize tırmanıyor ve ayağa kalktığında yine size bakıp "hıh" diyor. Yani "buraya kadar geldik, e insaf, al artık kucağına yani".



               Bu video aslında biraz eskidi. Artık daha da seri tırmanıyor küçük kurtlu. Şöyle tarif edeyim, gece uyku tulumunun içine sokup yatağına yatırıyoruz. 1-2 saat sonra odasından gelen sese koşturuyoruz. Hadi tulumla dönmesi tamam,hadi tulumla birlikte emekliyor bunu da kabul edelim, ama tulumla birlikte korkuluğa tırmanıp ayağa kalkmak ne oluyor minik kuzu?

       Sizi bu kurabiye adam tulumuna soksak, sağdaki gibi ayağa kalkabilir misiniz bi düşünün bakalım... Gece saati o halinin fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi tabi ama, artık sıklıkla tekrarlıyor nasılsa, yakında eklerim.

Yöntem D - Gözden Kaybolan Hedefi Etkili Çağırma Yöntemi
Bugün bu yöntemi bizzat benim üzerimde denedi oğlum. Öğle yemeği için eve geldim. Kendisi mama koltuğunda mutfakta oturuyordu. Kapıdan onu görünce gülümseyerek "merhaba oğlum" dedim ve ağzı tam boy açılan oğlum bana Pamir'ce kocaman bir gülümsemeyle karşılık verdi. Onu almadan önce banyoya elimi yıkamaya yöneldim. Eyvah hedefi kaybolunca Pamir Ağlama+ Bağırma ikilisini etkin bir biçimde kullanmaya başladı. Nasıl geri geldiğimi bilemedim vallahi :)

"Fotoğrafçılık"
Babası gibi fotoğraf işine merak salan oğlum özellikle yakın çekim yapmaktan çok hoşlanıyor.
Fotoğraf makinesi merceğini dikkatle temizlemeden kesinlikle işe başlamıyor.

"Kek Pişirmek"
Annenin yanında bu kadar zaman geçirince mutfak işlerini de öğreniyor tabi Pamir. Şimdiki görevi kekin kabarmasını takip etmek ve kabardığında haber vermek.



       







"Networking"
           Yaşına bakmayın, kendisi usta bir  IT uzmanıdır. Evde olası internet kesintileri yaşanmasın diye modeme gerekli ayarlamaları yapıyor oğlum. Antenleri uygun açıya getirip tükürüğüyle sağlamlıyor. İnternet veya ağ probleminiz varsa bir gün size de uğrayalım.












"TV Arıza Tespit"

"Yahu bu televizyon neden kapalı, şu tehlikeli yerlere tırmanayım da bakayım bari, herhalde açma kapama düğmesine basmayı unuttular bunun..."















"Etrafı ile iletişim kurma"
Pamir'imiz etrafındaki insanlarla iletişim kurmayı çok seviyor. Konuşmayı da tam bilmediğinden selamlama-günaydın-nasılsın-güle güle kelimelerinin hepsini bir çığlığın altında toplamış durumda. Tabi bu alışkın olmayanlar için biraz baş ağrıtıcı hale gelebiliyor. En yakın arkadaşlarından Lara'yı dün korkutmuş mesela. İşte size merhabanın Pamir'cesi:




Yani böyle bişey duyarsanız lütfen korkmayın, sizde benzer çığlıkla karşılık vererek iletişiminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Sonra "Gee Gee Gee Gee" diyerek sizi çağıracaktır...


"Kitap Okuma"
         Bir kitap kurdu olan Pamir, okumayı çok sever. Mesela "sayılar" kitabını yaladı yuttu. İstediğiniz yerden soru sorabilirsiniz :)))

1Kaplumbağa
2Zürafa
3Arı
4Elma
Büyüklerine Yardım Etmek
Pamir'in diğer bir hobisi de büyüklerine yardım etmektir.
Özellikle annesinden yardımı hiç esirgemez. 
Burada bulaşık makinesinin açıldığını görür görmez hemen bulaşıkları boşaltmak için annesinin yardımına "emekledi".






Gerçi bulaşıklar kirli ve henüz boşaltılmasına gerek yok ama burada önemli olan yardım etmek kavramı tabi. Hangisinin kirli hangisinin temiz olduğunu öğrenmek için daha zamanımız var gibi.





Minik kuzu, TV izlerken kumandayı elinde tutmak ister. Çizgi filmi kimse değiştirmesin sonra. Aslında TV izlemezken de kumandayı tutmak ve dişlerinin üzerinde gezdirmek en sevdiğimiz hareketlerdendir.

            Şimdilik hobilerimiz bunlar gibi, bakalım ilerleyen zamanda daha neler eklenecek. Şimdilik hoşçakalın...